Slováci nastúpia proti Macedóncom aj s Piroskom

11.10.2011 Celý región

SKOPJE 11. októbra (WEBNOVINY) - V základnej zostave slovenskej futbalovej reprezentácie v utorňajšom zápase v B-skupine kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy proti Macedónsku sa nachádza aj útočník FK Senica Juraj Piroska.

Tréner A-tímu SR Vladimír Weiss st. dal v ofenzíve príležitosť dvojici hráčov. Okrem Pirosku bude na hrote aj Erik Jendrišek. V bránke nastúpi v dueli v Skopje s úvodným výkopom o 19.45 h tradičná opora Ján Mucha ml.

V defenzívnej formácii sa pri neúčasti Martina Škrtela s Jánom Ďuricom nachádza kvarteto Peter Pekarík, Kornel Saláta, Ľubomír Michalík, Tomáš Hubočan.

V strede poľa nastúpia Róbert Jež, Juraj Kucka, Marek Hamšík a Vladimír Weiss ml.

Ako je známe, Slovensko ani Macedónsko už nemôžu postúpiť na kontinentálny šampionát do Poľska a na Ukrajinu. Hlavným rozhodcom utorňajšieho súboja je Francúz Tony Chapron.

Základná zostava SR v utorňajšom zápase v B-skupine kvalifikácie o postup na ME 2012 proti Macedónsku:
J. Mucha ml. - Pekarík, Saláta, Ľ. Michalík, Hubočan - Kucka - Jež, Hamšík, Weiss ml. - Piroska, Jendrišek
 
Macedónsko - Slovensko 1:1 (0:0)
Góly: 79. Noveski - 54. Piroska
ŽK: 9. Mojsov - 81. E. Jendrišek
rozhodovali: Chapron - Boisdenghien, Harchay (všetci Fr.)

Zostavy:
Macedónsko: Bogatinov - Lazarevski, Mojsov, Šikov, Noveski, Lazevski (64. F. Ivanovski) - Demiri - Grozdanoski (46. R. Petrov), Gjurovski, Tričkovski - Fazli (84. Trajkovski)
Slovensko: J. Mucha ml. - Pekarík, Ľ. Michalík, Saláta, Hubočan (46. M. Čech) - Kucka - Jež (88. Grajciar), Hamšík - Piroska (87. Hološko), Jendrišek, V. Weiss ml. 
 
 

Vyberte región